Novi siloviti napadi Rusije: Putinova vojska napreduje ka ključnom gradu!
Ukrajina, Foto: SERGEY BOBOK / AFP / Profimedia

rat u ukrajini

Novi siloviti napadi Rusije: Putinova vojska napreduje ka ključnom gradu!

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su njene trupe zauzele Novohrodivku, mali grad koji se nalazi na oko 19 kilometara jugoistočno od Pokrovska

Objavljeno:

U ruskim napadima na Ukrajinu tokom prethodne noći poginulo je četvoro ljudi, a isto toliko ranjeno, dok ruske snage napreduju ka Pokrovsku, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

U prvom napadu na severni grad Sumi poginulo je dvoje civila, a četvoro je ranjeno, uključujući i dvoje dece, saopštio je regionalni guverner, dok su u regionu Harkova tokom noći u granatiranju poginule dve starije žene, navodi lokalni guverner Oleh Sinjehubov.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana je tokom noći oborila jednu od četiri krstareće rakete i 15 od 23 bespilotne letelice iranske proizvodnje Šahed koje je lansirala Rusija, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage. Dodaje se da nijedna od krstarećih raketa nije pogodila mete.

Ukrajina
Ukrajinafoto: Printscreen/X/UgurK82, Zvezdanews

Na istoku Ukrajine, ruske snage su nastavile napredovanje ka gradu Pokrovsku, a takođe su pojačani napadi u blizini grada Kurahov koji je nešto južnije, saopštio je ukrajinski Generalštab.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su njene trupe zauzele Novohrodivku, mali grad koji se nalazi na oko 19 kilometara jugoistočno od Pokrovska.

Bonus video:

10:32

UKRAJINA ENORMNIM NAPADOM NA MOSKVU SAMO SKRETALA PAŽNJU? Eksperti tvrde: Znali su da može doći do eskalacije

(Espreso/ Beta/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.